100 mosoly projekt – karácsonyi jótékonyság

A győri Marcus Security vagyonvédelmi vállalkozás minden év végén gondol a hátrányos helyzetű családokra, és igyekszik számukra szebbé varázsolni az ünnepi készülődést. Idén nagy fába vágták a fejszéjüket: „100 mosoly projekt” névre keresztelt programjuk keretén belül felvállalták, hogy 100 gyermeknek váltják valóra a karácsonyi kívánságát.

 

A jótékonysági kezdeményezéshez az önkormányzat által fenntartott Család- és Gyermekjóléti Központ segítségét kérték, akik közvetlen kapcsolatban állnak a megye hátrányos helyzetű családjaival. Az ő ajánlásukkal került kiválasztásra 100 gyermek 0-tól egészen 18 éves korig, akiknek egyenként 10.000 Ft értékben vásárolt karácsonyi ajándékot a győri vagyonvédelmi vállalkozás. A kisebbek jellemzően játékot kértek, míg a nagyobbak ruhákat, szépségápolási termékeket, könyveket. A Marcus Security tulajdonosa, Pongrácz Balázs elmondta: „Úgy gondolom, hogy minden sikeresen működő vállalkozásnak lehetőségeihez képest társadalmi felelősséget kell vállalnia. Számunkra fontos volt, hogy győri gyerekeknek segíthessünk boldogabbá tenni a karácsonyát. A korábbi években is támogattunk az ünnepek előtt családokat, de úgy gondoljuk, hogy idén erre még nagyobb szükség van.”

 

Dr. Pergel Elza alpolgármester-asszony személyesen fejezte ki köszönetét a vállalkozás vezetőinek a marcalvárosi adományközpontban. Mint mondta, példaértékű a Marcus Security kezdeményezése, mely során a családsegítő munkatársaival összedolgozva nemcsak száz ajándékot vásároltak, hanem száz helyi gyermek karácsonyát tették valóban boldogabbá.

A Kisalföld napilap tudósítása itt olvasható, a Győr Plusz.hu pedig itt számolt be az eseményről.

 

 

 

 


Tovább a galériához

(Kategória: CSR )