Cégtörténet


A győri székhelyű Marcus Security 2010-es alapítása óta a személy-és vagyonvédelmi piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Biztonsági szolgáltatásainkkal Győr mellett Budapesten, Szombathelyen, valamint Vas és Zala megyében több helyen is jelen vagyunk. A vállalkozás alapítói több mint 15 év szakmai tapasztalattal a birtokukban olyan szervezett és biztos jogi alapokon nyugvó vállalkozást hoztak létre, amely a kiemelt kockázatú területeken nyújt maximális minőségű szolgáltatást. Szakembereink szakmai és fizikai felkészültsége kiváló, munkatársaink között rendőri vagy más fegyveres múlttal rendelkező specialisták, exkatonák is vannak.

Filozófiánk


Cégünk alapfilozófiája szerint sikereket, eredményeket csak minőségi munkával lehet elérni, amelyhez pedig kiváló munkatársakra van szükség. A Marcus Security ezen alapelveket szem előtt tartva jelentős erőforrásokat fordít fizikai, elméleti és mentális képzésekre, csapatépítő tréningekre és az anyagi javadalmazásra egyaránt, hiszen az elégedett munkatárs a feladatára tud koncentrálni és minden helyzetben lojális marad.

Kollégáink mellett kiemelt fontossággal kezeljük megbízóinak érdekeit is. Törekszünk arra, hogy megbízóinkkal partneri kapcsolatokat építsünk ki, hiszen cégünk legjobb referenciája a hosszútávon is elégedett megbízó.

Névadónkról


Cégünk névadója Marcus Valerius Maximianus római legátus, tábornok és konzul, a germán markomannok ellen viselt háború hőse. Pontos születési ideje ismeretlen, a mai Szlovénia területén fekvő Poetovio tartományban látta meg a napvilágot, édesapja itt volt római tisztségviselő. Első kitüntetéseit a párthus háborúkban szerezte, majd innen a Pannóniában (a mai Kárpát-medence) szolgáló légióhoz került, mint a felderítő lovasság és hajók parancsnoka, ahol lerakta az alapjait az első, történelmileg jegyzett különleges egységnek is. Egy felderítőútján a korabeli feljegyzések szerint pusztakézzel megölt egy germán törzsfőnököt, Valaót, mely tettéért személyesen Marcus Aurelius császár tüntette ki. 175-ben részt vett Avidius Cassius felkelésének leverésében, amiért később a mai Románia és Bulgária területén található Moesia Inferior tartomány katonai elöljárója lett. Sikeres katonai és politikai pályát járt be, több légiót is irányított, a szarmaták elleni háborúban való tetteiért Commodus császár kitüntette, majd az észak-afrikai Numídia provincia helytartója lett. Karrierjének csúcsa 183 és 185 közé tehető, amikor konzullá választották, amely az egyik legmagasabb polgári rangnak számított. Halálának pontos dátuma nem ismert.

Mérföldkövek

Marcus cégcsoport felépítése


Alapító, brand tulajdonos:

Pongrácz Balázs

Csoporttagok

Cser Tamás (+36)96/312-087

Marcus Facility Group Zrt.

 • Telephelyőrzés - országosan
 • Építkezési területek őrzése - országosan
 • Rendezvénybiztosítás - országosan
 • Fegyveres személyvédelem - országosan
 • Szórakozóhelyek biztosítása - Nyugat-Dunántúl
 • Éjszakai járőrszolgálat - Győr, Mosonmagyaróvár

Marcus Geo Kft.

 • Építési terület előkészítése
 • Épületépítési projekt szervezése
 • Gépi földmunka
 • Kézi földmunka
 • Útépítés
 • Régészeti szakmunkák

Jobmotive Kft.

 • Munkaerő-kölcsönzés
 • Munkaerő bérbeadása
 • Toborzás és kiválasztás
 • Adminisztrációs teendők
 • Munkaszerződések megkötése, módosítása
 • Bejelentési kötelezettség teljesítése

Díjaink


Kiválósággal Győrért Díj - 2012

A Kiválósággal Győrért Díj a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szövetség a Kiválóságért, az EFQM és az ECOSTRAT nemzetközi projektjének közbenjárásával jött létre, célja a cégek versenyképességének növelése, a folyamatos fejlődés és a külső, belső gazdasági kultúra felélénkítése.

Kiválósággal Győrért Díj - 2012

Kisalföldi Presztízs Díj - 2013

Rangos megyei elismerésnek számít a Kisalföld Presztízs Díj, melyet több kategóriában, minden évben ítélnek oda többszintes, alapos zsűrizés után a kiválasztott vállalkozásoknak. 2014-ben cégünk az Innovatív Megoldásokért kategóriában dobogós helyezést ért el.

Kisalföldi Presztízs Díj - 2013

Út a kiválóság felé - 2016

Büszkék vagyunk rá, hogy magyar tulajdonú vagyonvédelmi vállalkozások közül elsőként és ezidáig egyedüliként elnyertük az Európai Kiválóság Díjat (C2E). Ez a kitüntetés méltó elismerése annak, hogy cégünk európai mércével mérve is évek óta a kiválósághoz vezető úton halad. Eredményeinket közös sikernek tartjuk, melyet nem érhettünk volna el munkatársaink, partnereink és megbízóink nélkül.

Út a kiválóság felé - 2016

Bisnode AA tanúsítvány - 2019

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a vállalkozásokat pénzügyi stabilitásuk alapján. A minősítéseket számos változót figyelembe véve, statisztikai alapon, függetlenül állapítja meg. Büszkék vagyunk rá, hogy AA minősítésünkkel a magyar cégek felső 1,75%-ába tartozunk a velünk való együttműködés pénzügyi kockázatát tekintve.

Bisnode AA tanúsítvány - 2019

A Marcus Security csapata nevében köszönöm, hogy figyelmével megtisztelte honlapunkat.
Üdvözlettel,
Pongrácz Balázs

Pongrácz Balázs