A győri rodeóst a bika élteti, mi pedig büszkén támogatjuk eltökéltségét

Szeretnénk nektek bemutatni Szlapák Dánielt, cégünk legújabb szponzoráltját. Nagyon büszkék vagyunk a félelmet nem ismerő Danira, aki csupán 20 éves, azonban már öt éve hódol veszélyes hobbijának, a rodeózásnak. Négy éve nemzetközi és hazai versenyeken méretteti meg magát, amelyeken nagyon szép eredményeket ér el. Egy szlovák első és második helyet, illetve egy magyar második helyezést tudhat már magának. Hazai eredményével a szezon dobogójának második fokára álhatott.

 

Dani saját elmondása szerint mindig is túlfűtött kisgyerek volt, állandóan az adrenalin mozgatta, így sokféle versenyen szerepelt, illetve több sportot is kipróbált. Végül 14 évesen találkozott a lovaglás világával, amiben nagyon jól érezte magát, a lovasklub tagjaként pár évig ült csak nyeregben, azonban ezen a fronton is az izgalmakat kereste, így csikókat szoktatott a nyereg alá.

 

Először filmekben találkozott a rodeózással, majd megkereste a lehetőséget, hogyan tudná kipróbálni azt, így talált rá Magyarország egyetlen rodeós szervezetére, ahol részt vett egy kurzuson és onnantól minden ment magától. Elmondása szerint rengeteg tévhit él a rodeózással kapcsolatban, de fontos tudni, hogy itt a bikákra sporttársakként tekintenek, nem bántják őket, sőt kifejezetten jó életük van.

 

Bár családja nem lepődött meg sportválasztásán, ettől függetlenül nagyon-nagyon féltik, de Dani mindenre elszánt, és alig várja, hogy felülhessen az 1 tonnás, dühöngő bika hátára. Szerinte a legfontosabb egy-egy rodeózás során kizárni a külvilágot, és fejben nagyon rendben lenni, így a mentális felkészülés nélkülözhetetlen számára.

Daninak ez több, mint egy egyszerű sport, egy életérzés, egy életstílus. Bár nem szeretne ebből a veszélyes mozgásformából hivatást csinálni, de elképzelni sem tudja már az életét nélküle, és a bikán töltött pillanatokat szeretné teljes mértékben megélni.

„Sokat köszönhetek a Marcus Securitynek, akik támogatnak. Nagyon hálás vagyok nekik.”Szlapák Dániel

Nyolc másodperc az életébe kerülhet

Forrás: tenyek.hu

(Kategória: CSR )