Élmény és tanulás a győri állatkertben

A nyár a legkisebbek számára a pihenésről és az új élmények szerzéséről szól. Nem szabad ebből kimaradniuk azoknak a gyerkőcöknek sem, akiknek a szülei nem engedhetnek meg maguknak költséges nyaralásokat és kirándulásokat.

A győri Marcus Security vagyonvédelmi vállalkozás, összefogva a Család- és Gyermekjóléti Központtal, augusztus 17-én 50 hátrányos helyzetű óvodás és kisiskolás fiatalt kirándultatott el a Xantus János Állatkertbe. Az eseményre szinte az összes győri városrészből érkeztek gyerekek, akik nemcsak boldog pillanatokat tölthettek el a szabadban, de közben játszva tanultak az állatokról és a természetről.

Rákosi-Tóth Rita, a Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója köszönetét fejezte ki a támogatásért és elmondta, hogy nagy szükség van az ilyen kezdeményezésekre, hiszen ilyenkor nemcsak jól érzik magukat a gyerekek, hanem a szocializációs képességük is fejlődik, sokat tanulnak a csoportos kirándulás szabályairól és nagyon pozitívan hat rájuk a környezetváltozás.

A mostani összefogás nem példa nélküli, hiszen karácsony előtt szintén a családsegítő munkatársainak segítségével valósult meg a Marcus Security 100 mosoly programja, melynek keretében száz gyermek választhatott magának karácsonyi ajándékot a biztonsági cég jóvoltából.

A mostani segítő kezdeményezés célja, hogy a nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek se maradjanak nyári kalandok nélkül.

A Marcus Security tulajdonosa, Pongrácz Balázs elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy cégcsoportunk messzemenően családbarát, amit az is jól példáz, hogy a cég nyolc vezetője összesen 19 gyermek boldog szülője. Fontosak számunkra a gyerekek és a családi értékek, ez azonban nem korlátozódik csak a szűk környezetünkre. Úgy gondolom, hogy a társadalmi felelősségvállalás egyik legjobb módja, ha a jövő generációját támogatjuk és a gyerekeket juttatjuk olyan élményekhez, amelyekből épülni tudnak. Minden gyermek megérdemli, hogy a nyári szünetben új, izgalmas tapasztalatokat szerezzen, amire a győri állatkert kiváló helyszínt nyújt.”

alt=""

alt=""

alt=""

alt=""

alt=""

alt=""

Tovább a galériához

(Kategória: CSR )