A biztonság új generációja – Cikk a Kisalföldi Gazdaságban

„Baj a várban bízni, s nem a katonában” – így foglalhatnánk össze egyetlen mondatban a Marcus Security cégfilozófiáját. A 2010-ben alapított biztonsági vállalkozás a kezdetektől fogva a magasan képzett és megbecsült emberállományban hisz, akikkel azóta olyan speciális biztonsági kihívásoknak is eleget tettek már, mint Közép-Európa legnagyobb históriás fesztiválja, a 140.000 fős Savaria Történelmi Karnevál biztosítása vagy az ország egyik legnagyobb építkezésének számító, Puskás Stadion építési területének őrzése.

A győri székhelyű Marcus Security a mögötte álló csaknem egy évtized alatt a személy- és vagyonvédelmi piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Biztonsági szolgáltatásaikkal Győr-Moson-Sopron megye mellett már Budapesten, Komárom-Esztergom, Vas és Zala megyében is számos helyen jelen vannak. A vállalkozás alapítói több mint 15 év szakmai tapasztalattal a birtokukban olyan szervezett és biztos jogi alapokon nyugvó vállalkozást hoztak létre, amely a kiemelt kockázatú területeken is maximális minőségű szolgáltatást nyújt. Sokan kíváncsiak a siker titkára. Amikor erről kérdeztük Pongrácz Balázs alapítót és tulajdonost így felelt: „A sikernek szerintem nem titka, hanem ára van. Napról napra csináljuk a dolgunkat és odafigyelünk a részletekre. Minden kisvállalkozás olyan, mint amilyenek a benne dolgozó kulcsemberek, így számomra a kezdetektől fogva teljesen egyértelmű volt, hogy minőségi emberállományt kell magam köré gyűjteni, és őket hosszútávon is motiválttá tenni, így lojálisak maradnak a céghez és a munkájukat nemcsak elvégzik, hanem abban maximálisan teljesítenek.”

 

Hiszünk az embereinkben

A Marcus Security filozófiája, hogy csak felkészült biztonsági szakemberekkel lehet kifogástalan vagyonvédelmet nyújtani, így az egyén és a csapat fejlesztése a kezdetektől fogva kiemelt stratégiai cél.

„Kizárólag szakmailag felkészült, jó fizikumú munkatársakkal dolgozunk, akiket folyamatosan képzünk. Minden új munkatársunk egy komplett oktatási csomagot kap, aminek elsajátításával garantálni tudjuk, hogy emberállományunk minden egyes tagja megfelel az általunk és ügyfeleink által támasztott magas elvárásoknak. Hiszünk a munkatársainkban, ezért nem csak a munkájuk elvégzéséhez szorosan kapcsolódó tevékenységekben tréningezzük őket, hanem általánosan fejlesztjük a kompetenciáikat elméleti és gyakorlati szinten egyaránt. Ehhez kapcsolódóan kidolgoztunk egy országosan is egyedülálló vagyonőri minősítő rendszert, mely alapján magabiztosan állítjuk, hogy a Nyugat-dunántúli térség legfelkészültebb biztonsági csapatával a Marcus Security rendelkezik – avatott be minket Pongrácz Balázs, majd hozzátette: Mindezt alátámasztja, hogy munkatársaink között rendőri vagy más fegyveres múlttal rendelkező specialisták, exkatonák is vannak. Kollégáink folyamatosan megmérettetik magukat és rendszerint előkelő helyen végeznek különböző erőnléti és fegyveres versenyeken, legutóbb épp a rendezvénybiztosítási üzletágunk vezetője ért el dobogós helyezést az Országos Biztonsági és Testőr Akadémia Szituációs Bajnokságán.”

 

Büszkék vagyunk a díjainkra, de nem ezek motiválnak bennünket

A kiváló emberállomány pedig visszaigazolja a vezető vízióját, hiszen mára a Marcus Security a telephelyőrzés, rendezvénybiztosítás és a speciális szakértelmet igénylő fegyveres személyvédelem területén is letette névjegyét. Munkájuk színvonalát a megbízóik egyre növekvő számán túl az olyan elismerések is jól fémjelzik, mint a 2016-ban elnyert Európai Kiválóság Díj, mely bizonyítja, hogy a vállalkozás európai mércével mérve is a kiválósághoz vezető úton halad. 2019-ben pedig a Bisnode nemzetközi cégminősítő AA minősítésével ismerte el a cég pénzügyi stabilitását, ezzel a magyar vállalkozások felső 1,75%-ába sorolva a Marcus Security-t.

„Minden elismerésünkre rendkívül büszkék vagyunk, de ezek sohasem voltak elérendő célok, inkább csak áldásos velejárói a biztonság iránti elkötelezettségünknek – fűzi hozzá Pongrácz Balázs. – Sok figyelmet és erőforrást fordítunk a folyamatos innovációra, mindezt pedig úgy tesszük, hogy rendszeresen ellenőrizzük a folyamatainkat, beszélgetünk a munkatársainkkal és partnerként tekintünk megbízóinkra. Ha ezek az ellenőrzések hiányosságokat tárnak fel, hosszútávon is működő megoldásokat keresünk és vezetünk be a fejlesztendő területen, továbbá törekszünk rá, hogy ezeken kívül is proaktív módon növeljük szolgáltatásunk színvonalát. Ilyen kezdeményezésünk például, hogy a telephelyőrzési szolgáltatásunk keretében a nagyobb létszámot foglalkoztató munkahelyekre defibrillátorokat helyeztünk ki, melyek szakszerű használatára az OMSZ képzi ki munkatársainkat, ezzel még nagyobb biztonságot teremtve az általunk védett területeken. Úgy látjuk, hogy ez a fajta hozzáadott érték és odafigyelés sokat jelent a vezetők számára.”

 

Visszaadni oda, ahonnan kaptunk

A Marcus Security nevével nemcsak biztonsági kérdésekben találkozhatunk, hanem számos jótékony kezdeményezés kapcsán is. Támogatnak nehéz sorsúakon segítő alapítványokat, sportegyesületeket és időnként az állatmenhelyre is kilátogatnak. „A társadalmi felelősségvállalás számunkra nem pénz kérdése, hiszen a kezdetektől fogva ott segítünk, ahol tudunk. Valljuk, hogy ha egy vállalkozás sikeresen tud működni egy adott régióban, akkor abból valamit vissza is kell adni, ami a köz javát szolgálja.”

 

(Kategória: Aktuális )