Életet mentett a biztonsági őr

Felkészültsége nélkül könnyen tragédiába torkolhatott volna a szórakozás

A Marcus Security éjszakai járőrszolgálata, a Marcus Force esti járőrözésén történt a következő eset. A két járőr megérkezett az egyik felügyeletük alá tartozó belvárosi szórakozóhelyre, hogy ott meggyőződjenek a rendbontás nélküli szórakozásról. Néhány perc után azonban egy koordinálatlan mozgású, vélhetően ittas fiatalemberre lettek figyelmesek. A csetlő-botló férfi végül elveszítette egyensúlyát és elesett, miközben a kezében tartott sörösüveg darabokra tört. Az éles üvegszilánkok súlyos sérüléseket okoztak, mélyen sértették a férfi alkarját és ütőerét. A Marcus Force járőre azonnal átlátta a kialakult válsághelyzetet és cselekedett. Az Országos Mentőszolgálattól kapott képzésen elsajátítottak alapján nyomókötéssel szüntette meg az erős vérzést, miközben társa mentőt hívott. A helyszínre érkező mentőorvosok elmondása szerint a férfi ütőere olyan súlyosan sérült, hogy néhány perc alatt elvérezhetett volna, így a gyorsan és szakszerűen felhelyezett nyomókötés szó szerint megmentette a fiatal férfi életét.

A Marcus Force éjszakai járőreinek feladata a hatáskörük alá tartozó vendéglátóhelyeken a rend preventív megőrzése és az esetlegesen kialakuló atrocitások diszkrét és gyors kezelése. A hasonló szituációk magabiztos kezelése miatt minden járőr elsősegélynyújtó képzést kapott az OMSZ-tól, és ezért van felszerelve a Marcus Force járőr-autója hordozható defibrillátorral is.

A fenti történet is jól prezentálja, a Marcus Security három jelszava: biztonság, erő, felkészültség nem üres frázis, hanem stratégia, amely mentén haladva valóban képesek biztonságosabbá tenni a győri éjszakai életet.

(Kategória: Aktuális )