Segítség a segítőknek: Milliós adomány a Karolina Kórháznak

A koronavírus mindannyiunk életére hatást gyakorol, ám a járvány elleni küzdelemben kiemelkedő szerepet töltenek be a frontvonalon harcoló orvosok és ápolók, akik emberfeletti teljesítményt nyújtanak minden nap. Életmentő munkájuk támogatására a Marcus-cégcsoport egy EKG készüléket műszerkocsival, valamint az osztályon ápoltak táplálására szolgáló speciális tápszondát adományozott a mosonmagyaróvári Karolina Kórház intenzív osztályának. A több mint egymillió forint értékű adomány ünnepélyes átadására december 9-én került sor a kórházban.

Az eseményen Pongrácz Balázs, a Marcus-cégcsoport tulajdonosa arról beszélt, hogy a több mint tíz éve alakult cégcsoport számára mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás. Vállalkozási filozófiájuknak alapja, hogy támogassák a közösséget, ahol élnek és működnek. Nem először döntöttek úgy, hogy partnereik év végi megajándékozása helyett inkább jótékony célra fordítják az erre szánt keretet. Tavaly a „100 mosoly projekt” elnevezésű programjukkal száz hátrányos helyzetű gyermeknek vásároltak karácsonyi ajándékot. Idén mindenképpen az egészségügyet szerették volna támogatni, így is kifejezve hálájukat az ágazatban dolgozók helytállásáért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát támogatták több mint egymillió forint értékű EKG készülékkel és a hozzá tartozó felszerelésekkel, valamint az osztályon ápolták táplálása szolgáló speciális tápszondával.

Az átadáson dr. Takler Ágnes, a Karolina Kórház főigazgatója megköszönve a fejajánlást kifejtette: ebben a nehéz időszakban egyre többen fordítják a fejüket az egészségügy felé, hogy lehetőségeikhez mérten segítséget nyújtsanak. A mostani adomány is nagyon fontos a biztonságos működésükhöz, hiszen az intenzív terápiában gyakorta használt eszközről van szó.

Az átadót megtisztelte jelenlétével Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta: nem könnyű ma az egészségügyben dolgozók helyzete, hiszen naponta szembesülnek az immár két éve tartó pandémiás nyomással. Az ilyen adomány átadás is jó alkalom arra, hogy megköszönjük rendkívüli helytállásukat. Hozzátette: bízik benne, hogy a Marcus-cégcsoport kezdeményezését minél több vállalkozás követi és támogatják ebben a nehéz időszakban a kórházat.

„Fontos az anyagi támogatás, de az ilyen felajánlásnak a szellemi hozadéka legalább ennyire fontos. Bizonyítja, hogy van remény, az előttünk lévő egészségügyi nehézségeket együtt le tudjuk küzdeni. Rávilágít továbbá az összefogás fontosságára is.” – mondta el dr. Nagy István.

 

 

 

Tovább a galériához

(Kategória: CSR )