Tabletekkel támogattuk az otthoni tanulást

A COVID-19 járványhelyzet mindannyiunkat kihívások elé állít: nem könnyű otthon maradnunk, otthonról dolgoznunk és mindeközben gyermekeinket eredményesen bekapcsolni a távoktatásba.

Az otthoni tanulás teremtette új akadályokat akkor sem egyszerű megugrania a szülőknek, ha minden tárgyi feltétel adott hozzá. Úgy éreztük, hogy nem feledkezhetünk meg azonban azokról a családokról, akik nehéz anyagi körülmények között nevelik gyermekeiket, és emiatt nem áll rendelkezésükre otthon számítógép vagy táblagép a tanuláshoz.

Pályázatot hirdettünk, melynek keretein belül ismét a lakosság ajánlhatott számunkra olyan diákokat, akiknek eszköz hiányában csak nagyon nehézkesen vagy egyáltalán nem lehetséges megoldani az otthoni tanulást.

Eredeti terveink szerint 5 táblagéppel járultunk volna hozzá 5 család terheinek könnyítéséhez, azonban olyan sok segítő szándékú ajánlást kaptunk, hogy lehetetlennek éreztünk csupán 5 kedvezményezett családot kiválasztani, így a pályázat során 5-ről 20-ra emeltük a kiosztott tabletek számát.

Megható volt olvasni az ajánlások sorait, nehéz volt a választás, de minden fáradozást megért látni a boldog gyermekarcokat, akik örömmel vették át a nekik szánt tableteket.

Bízunk benne, hogy segítségünkkel ezek a diákok eredményesebben kapcsolódnak be a távoktatásba, és ezúton is szeretnénk újra megköszönni mindenkinek, aki ajánlásával segítette, hogy jó helyre kerüljenek a táblagépek.

Jótékonysági akciónkról a Győr+ is beszámolt: https://www.gyorplusz.hu/gyor/tabletekkel-tamogattak-az-otthoni-tanulast/?fbclid=IwAR14kbBHrF9IpBOhDW357j_Kx5nFrWYva4AYZ4jzDMXelbHw6aoT6myS4rc

alt=""

(Kategória: CSR )