A Marcus nem húz nyúlcipőt

Térfigyelő kamerák, fel-alá masírozó németjuhászok, bóbiskoló őrszemek – a legtöbben így gondolkodunk a telephelyőrzésről. Ezek az eszközök nagyjából arra elegendők, hogy utólagosan rekonstruáljuk a betörést vagy károkozást, a kármegelőzéshez és a betolakodók megállításához azonban ennél többre lesz szükségünk. Pongrácz Balázs, a Marcus Security ügyvezetője avatott be minket a telephelyőrzés igazi kihívásaiba.

Miért kellene másképp gondolkodnunk a telephelyőrzésről?
Senki sem hagyja nyitva a bejárati ajtót, amikor elmegy otthonról, szeretjük valódi biztonságban tudni az értékeinket. A biztonsági kockázatokat ismerve a Marcus Security telephelyőrzési szolgáltatását 3 pillérre építettük: szakértelemre, jól képzett emberállományra, és folyamatos kommunikációra. A nálunk dolgozó emberek állandó képzésben vesznek részt, amelyet egy külső, szakértő kolléga végez. A képzés, illetve az ellenőrzés az adott telephelyen, előre ismeretlen időpontban, meglepetésszerűen történik, így valóban reális képünk van az őr felkészültségi állapotáról, megjelenéséről. Gondot fordítunk arra, hogy magasan képzett munkatársakkal dolgozzunk együtt, akik gyakran idegen nyelveket beszélő, jó fizikummal és állóképességgel rendelkező, külszolgálatot megjárt ex katonák. Mindezek mellett a telephelyőrzési tevékenység kulcsa szerintem a folyamatos kommunikáció, amit a megbízást adó cégvezetővel, és a szolgálatot teljesítő kollégánkkal is fenntartunk. A rendszeres találkozások lehetőséget adnak az újítások és a javítandó területek megvitatására, amely elengedhetetlen a hosszú távú, hatékony együttműködéshez.
Milyen újításokra lehet szükség a telephelyőrzésben?
Általában évente merülnek fel újabb igények a megbízó részéről, ilyen lehet például a sorompó felszerelése, vagy a kamerarendszer bővítése. A találkozások nagyon jó lehetőséget adnak arra, hogy a két cég minél jobban megismerje egymást, hiszen azt gondolom, minél erősebb a kapcsolat és az ismertség, annál jobban tudunk együtt dolgozni.
Mi az az extra szolgáltatás, amivel többet nyújt a Marcus Security más biztonsági cégnél?
Az őrzővédő munkáinkat különféle speciális szolgáltatással egészítjük ki, így egyedi szakértelemmel és minőséggel végezzük a munkánkat. Extra szolgáltatásunk például a mobildetektoros kapu használata, amivel a műszakváltáskor cserélődő emberállományt vizsgáljuk, így ténylegesen megakadályozhatóak az esetleges lopások. Az ellenőrzést olyan profi szakemberek végzik, akik korábban bombakutatók voltak, így tudják, hogy mire érdemes figyelni az átvizsgálás során. Komplex kínálatunkhoz hozzátartozik még a magánnyomozás, a rendezvényszervezés, a szállítmányok nyomon követése és a személykísérés is.
Mennyire erős jelenleg a földrajzi lefedettségetek?
Pillanatnyilag Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében, illetve Budapesten vagyunk jelen, de nem állunk meg. Jövőbeli céljaink között szerepel a telephelyőrzések számának megduplázása és a helyi éjszakai élet biztonságának növelése is.
(Kategória: Blog )